•
Сигарети подорожчають на гривню або більше! Скрытый текст
З 1 червня 2010 р. ціни на сигарети мають зрости в середньому на 1 грн. Це передбачено законопроектом №6337, яким, зокрема, збільшується розмір ставок акцизів на тютюнові вироби. http://val.ua/economic/ukraine/204866.html
| Прийшло в премодерацію від таємничого den-den-den-desna den-den-den-desna напиши хто ти 27.04.10 17:20
Bukin's crew
•
интересные статьи конечно... а че норм, ден-ден создал свою тему и фигачит в ней свои новости 27.04.10 23:07
Hornet Hadson
•
Сигарети не можуть бути дешевшими за банани Скрытый текст
Пропозиція Кабінету міністрів України підвищити акциз на тютюнові вироби знайде підтримку в стінах парламенту. Так вважає консультант експертної ради між фракційного об’єднання „За духовність, моральність та здоров’я України” Олег Івченко. У коментарі УНІАН О.Івченко зазначив: „Як відомо з досвіду підвищення акцизу на сигарети протягом останніх двох років, держава гарантовано отримає додаткові мільярди. Сигарети не можуть коштувати дешевше бананів. Тому підвищення акцизів, як мінімум, до 2,5 грн. з пачки – це абсолютно правильний крок, який знайде підтримку і коаліції, і опозиції”. Нагадаємо, 23-24 квітня у Вашингтоні українська делегація представила на розгляд Міжнародного валютного фонду нову програму співпраці. За словами віце-прем`єр-міністра Сергія Тігіпка, уряд пропонує низку заходів, які дозволять вийти на 6% дефіциту державного бюджету. „Це в першу чергу великі заходи, які дають найбільші надходження. Це підняття акцизів на тютюнові вироби, на горілчані вироби, на бензин (високооктановий)", - цитує С.Тігіпка Радіо „Свобода”. За підрахунками урядовця, ці заходи дадуть бюджету додаткові 10 млрд. грн. На думку експертів, підвищення акцизів на тютюнові вироби сприятиме не лише державним фінансам, а й позитивно впливатиме на сферу охорони здоров’я. „Є всі підстави і надалі підвищувати ставки акцизу на тютюнові вироби. Це дасть подвійний виграш: наповнить бюджет і зменшить тютюнокуріння в Україні”, – переконаний Костянтин Красовський, завідуючий відділом контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України. Зростання акцизів на тютюнові вироби може мати відчутний економічний і гуманітарний ефект, підтверджує Еміль Санлі, колишній заступник керівника бюджетного департаменту МВФ. Аби зробити сигарети менш доступними, на думку Е.Санлі, основна увага має приділятися збільшенню мінімального податкового зобов’язання, підвищенню специфічної ставки та її постійній індексації на рівень інфляції. Саме такі заходи і передбачає урядова стратегія підвищення тютюнового акцизу. Довідка Уряд планує підвищити мінімальне податкове зобов’язання на сигарети з фільтром з діючих 115 грн. до 135 грн. (з 1 червня 2010 р.) і до 150 грн. (з 1 липня 2010 р.). Також має бути підвищена фіксована (специфічна) частина акцизу – з діючих 69 грн. до 80 грн. (з 1 червня 2010 р.) і до 90 грн. (з 1 липня 2010 р.). 43 тисячі тонн бруду за рік викинули в атмосферу підприємства Чернігівщини У результаті діяльності підприємств, організацій та установ Чернігівської області від стаціонарних джерел забруднення в атмосферу надійшло 43 тис. т забруднюючих речовин (46% від усіх викидів). Про це «Високому Валу» повідомили в Головному управлінні статистики у Чернігівській області. Порівняно з 2008р. обсяги шкідливих речовин зменшилися на 3%. Крім того, викинуто 1,8 млн.т діоксиду вуглецю, який є одним зі складових парникових газів. У складі викинутих речовин метан становив 38%, діоксид сірки – 28%, сполуки азоту – 15%, оксид вуглецю – 5%. Основними забруднювачами довкілля області були підприємства-виробники електроенергії, газу й води, якими викинуто майже 44% усіх шкідливих речовин, та підприємства сільського господарства – 21%. У минулому році в розрахунку на квадратний кілометр території області стаціонарними джерелами викинуто 1,3 т шкідливих речовин. Серед міст найвищий цей показник у Чернігові (246,3 т) та Прилуках (23,8 т), серед районів – у Варвинському (3,6 т) та Носівському (2,5 т). http://val.ua/
| 28.04.10 22:51
den-den-den-desna
•
Главная беда – вредная еда Скрытый текст
Рекламная ложь о продуктах питания бывает двух видов: явная, беззастенчивая, и ложь умалчивания, когда превозносятся некие сомнительные достоинства, а последствия употребления оного "съестного" умалчивается. Потому очень часто для белорусского едока нет более занятной и любопытной задачи, нежели поесть, а после обеда выжить. Прежде всего, это суррогатные продукты, маскирующиеся под настоящие. В первую очередь это разномастные маргарины; «экологически чистая» колбаса и сыр из трансгенной сои; йогурты-долгожители с аспартамом и пр. Дошло до того, что даже на упаковке сушеных бананов, выращенных во Вьетнаме, стоит гордая надпись: «Экологически чистый натуральный продукт, готовый к упот-реблению». Если увидите сей продукт, знайте: никакого сертификата у него быть не может. Территория Вьетнама отравлена дефолиантом «Оранжевый агент», активно применявшимся американцами во время войны 1964-1973 годов для демаскировки въетконговцев. Именно по этой причине ныне вьетнамцы вы-нуждены применять недопустимое количество химических удобрений для по-лучения более или менее приемлемого урожая тех же бананов. Чистота и натуральность сырья самого продукта в большинстве случаев относительна, да и упаковка товара вызывает большие сомнения. Например, для изготовления оболочек для «экологически чистых» колбас и сыров применяют синтетический полимер поливинилиденхлорид, или ПВДХ. Упаковки из ПВДХ очень дешевы и «технологичны», что и способствовало широкому их распространению. Беспокойство вызывает, собственно, не сам ПВДХ, а вещество, из которого его производят, - мономер (этилен, стирол, бутадиен, фенол и т.д.), определенное количество которого неизбежно остается на упаковочных пленках. Более чем 30 лет назад было выявлено, что у лабораторных мышей под воздействием материалов из ПВДХ развиваются гемангиосаркомы печени и почек, но подобные «пустяки» производителей наполнителей этих упаковок не интересуют. Однако ПВДХ используют не только при изготовлении оболочек для колбас и сыров, его добавляют в упаковочную бумагу для мороженного, наносят на внутренние поверхности картонных емкостей для молока, сметаны и йогурта и т.д. Безусловно, на многих этих продуктах стоит гордое – «Экологически чистый». Существует также и другой класс «экологически чистых» продуктов. Ко-варных, закамуфлированных, в нейтральных упаковках. Например, в стеклян-ной баночке «экологически чистой» «Атлантической сельди в собственном со-ку» «сидит» Е-239 (гексаметилентетрамин). Гексаметилентетрамин в основном используют как отвердитель фенолоформальдегидных смол; кроме того, он из-вестен медикам как уротропин (применяется, в частности, при пищевых отрав-лениях), а туристам-альпинистам – как походное горючее, «твердый спирт». Сам по себе гексаметилентетрамин консервантом быть не может, но все же употребляется в этом качестве. Феномен объясняется просто – в кислой среде гексаметилентетрамин распадается, образуя формальдегид, а это вещество в силу своей ядовитости обладает консервирующими свойствами. Формальдегид (Е-240) – канцероген и в качестве консерванта повсеместно запрещен. И это лишь один из множества примеров использования производителями Е-239 для банальной маскировки формальдегида в продуктах. Увидев в списке ингредиентов лукавое Е-239, лучше сразу отказаться от покупки этого «экологически чистого» продукта, разумеется, если вам дорого ваше здоровье. Не говоря уже о фальшивом сливочном масле и об атаке модифициро-ванными жирами. Итак, сливочным маслом может называться только продукт, полученный из сливок и соответствующий требованиям ГОСТ 37-91 "Масло коровье", жирностью не менее 82,5%. Все, что выпущено не по ГОСТу, а по ТУ (техническим условиям) или жирностью менее 82,5%, уже не сливочное масло, даже если на упаковке и написано: "Масло коровье", "Масло с пониженным содержанием…" и т.п. Во всем мире действует международный свод законов, который называется Codex Alimentarius. Он гласит, что для продуктов со сложным составом в названии рядом со словом, например "сливки", должно обязательно присутствовать и название немолочного компонента. Если продукт изготовлен из сливок без добавления гидрированных жиров, то это сливочное масло. Любое количество добавленных гидрированных растительных или животных жиров моментально переводят масло в разряд маргаринов или спредов. Запомните: любое количество! Далее, Codex Alimentarius требует: если в сложных молочных продуктах более 50% молока, то это "молочно-растительный" продукт; если больше половины растительного компонента, значит, он должен называться "растительно-молочным. Согласно Codex Alimentarius, ни на этикетке, ни в торговых документах, ни в рекламе не должно быть слов, рисунков и прочих обозначений, которые могут ввести покупателя в заблуждение. А у нас практически на каждой упаковке с маргарином красуется милая буренка и, так или иначе, присутствуют слова "молочные" или "сливки". Нынешний дележ суррогатов на "бутербродные", "столовые", "специально для аллергиков", "для жарки" и т.п. - всего лишь рекламные спецэффекты. В результате многолетних научных исследований было установлено, что трансжиры повинны: в ухудшении качества молока у кормящих матерей и в том, что трансжиры передаются младенцу с молоком матери; в рождении детей с патологически малым весом; в увеличении риска развития диабета; в нарушении обмена простагландинов; в нарушении фермента цитохром-оксидазы, играющего ключевую роль в обезвреживании химических веществ, канцерогенов и некоторых лекарств (ксенобиотиков); в ослаблении иммунитета; в снижении уровня мужского гормона тестостерона и ухудшении качества спермы. Достоверно установлено, что трансжиры резко снижают устойчивость к стрессам, а "модная" без холестериновая диета в десятки раз повышает вероят-ность развития депрессии и даже суицидов. Думается, вы согласитесь, что вы-вод однозначен: употребление гидрированных или частично гидрированных масел в пищу просто преступно по отношению к самому себе. Кстати сказать, о "диетичности" маргаринов прекрасно осведомлены "братья наши меньшие" - маргарин может лежать вне холодильника чуть ли не годами, и это никак не заинтересует мух, грызунов и даже (!) тараканов. Нормальному товару вовсе не надо рекламировать себя, называясь «экологически чистым», как не нуждается он и в оценке «экологов»: «Вологодскому маслу» или, скажем, сахару-рафинаду у нас пока еще не пожалованы «экологически чистые» звания, но это продукты вполне приличного качества. К мифической аргументации прибегают, как правило, недобросовестные производители пищевых продуктов. Громогласное самовозвеличивание –«Всемирно известная фирма»(!), лукавые утверждения – «Изготовлен по традиционным технологиям» не стоят выеденного яйца. Помните: речь идет о вашем здоровье! О заведомо лживом заявлении: «Имеется сертификат мирового уровня» - даже и говорить не стоит: в природе нет и быть не может организации, выдаю-щей подобные универсальные сертификаты, обязательные и единые для всех стран. Посему в сложившихся условиях и бессмысленное словосочетание «экологически чистое» следует принимать как факт, настораживающий и не заслуживающий доверия. Вполне разумно проявить в этом случае осторожность и просто отказаться от покупки подобного товара. В современном мире торговая марка – основной капитал фирмы, а добросовестные производители слишком дорожат своей репутацией, чтобы прибегать к дешевым и заведомо не только не этичным, но порой и противозаконным рекламным трюкам. Список консервантов, вредных для здоровья E200 - Сорбиновая кислота - Возможны раздражения кожи. E210 - Бензойная кислота - Вызывает аллергические реакции. E211 - Бензоат натрия - Вызывает аллергические реакции. E212 - Бензоат калия - Вызывает аллергические реакции. E213 - Бензоат кальция - Вызывает аллергические реакции. E214 - пара-Оксибензойной кислоты этиловый эфир - В некоторых странах запрещена. E215 - пара-Оксибензойной кислоты этилового эфира натриевая соль - В некоторых странах запрещена. E216 - пара-Оксибензойной кислоты пропиловый эфир - Вызывает аллергические реакции. E217 - пара-Оксибензойной кислоты пропилового эфира натриевая соль - В некоторых странах запрещена. E218 - пара-Оксибензойной кислоты метиловый эфир - Аллергические реакции в основном кожные. E219 - пара-Оксибензойной кислоты метилового эфира натриевая соль - В некоторых странах запрещена. E220 - Диоксид серы - Может вызывать фатальные аллергические реакции у астматиков, разрушает витамин В1. Если вы считаете себя склонным к аллергии вам лучше избегать диоксида серы и его производных. E221 - Сульфит натрия - См. 220. E222 - Гидросульфит натрия - См. 220. E223 - Пиросульфит натрия - См. 220. E224 - Пиросульфит калия - См. 220. E225 - Сульфит калия - См. 220. E226 - Сульфит кальция - В некоторых странах запрещен. E227 - Гидросульфит кальция - В некоторых странах запрещен. E228 - Бисульфит калия - См. 220. E230 - Дифенил - В некоторых странах запрещен (Австралия). E231 - орто-Фенилфенол - В некоторых странах запрещен (Австралия). E232 - орто-Фенилфенола натриевая соль - См.231. E233 - Тиабендазол - В некоторых странах запрещен (Австралия). E235 - Натамицин, Пимарицин. - Может вызывать, тошноту, рвоту, диарею и раздражение кожи. E236 - Муравьиная кислота - В некоторых странах запрещен. E237 - Формиат натрия - В некоторых странах запрещен. E238 - Формиат кальция - В некоторых странах запрещен. E239 - Гексаметилентетрамин (уротропин) - В некоторых странах запрещен. E249 - Нитрит калия - Запрещен для использования в продуктах детского питания. Может вызывать слабость, головные боли, затрудненное дыхание, потенциальный канцероген. E250 - Нитрит натрия - См. 249. Канцероген. E251 - Нитрат натрия - См. 250. E252 - Нитрат калия - См. 249. E261 - Ацетаты калия - Рекомендуется избегать людям с заболеваниями почек. E264 - Ацетат аммония - Может вызывать тошноту и рвоту. E270 - Молочная кислота - Может вызывать проблемы у маленьких детей. E281 - Пропионат натрия - Возможно, вызывает мигрени. E282 - Пропионат кальция - См.281. E283 - Пропионат калия - См.281. Список кислот и минеральных солей, вредных для здоровья E296 - Яблочная кислота (DL-) - Не рекомендуется упот-реблять с пищей младенцам и маленьким детям. E310 - Пропилгаллат - Запрещен к использованию в продуктах питания для младенцев и маленьких детей, так как может вызывать расстройство желудка, раздра-жение кожных покровов. E311 - Октилгаллат - См. 310. E312 - Додецилгаллат - См. 310. E319 - трет-Бутилгидрохинон - Может вызывать тошноту, рвоту, галлюцинации. 5 гр. – смертельная доза для человека. E320 - Бутилгидроксиниазол (БГА) - Запрещен к использованию в детском питании. Некоторые исследова-ния свидетельствуют, что он вызывает образование раковых опухолей у крыс. E325 - Лактат натрия - Может вызывать аллергические реакции у детей с непереносимостью к лактозе. E326 - Лактат калия - См. 325. E327 - Лактат кальция - См. 325. E328 - Лактат аммония - См. 325. E329 - Лактат магния - См. 325. E339 - Фосфаты натрия - Большое количество вызывает нарушение кальцие-фосфорного баланса в организме. E340 - Фосфаты калия - См. 339 E363 - Янтарная кислота - В некоторых странах запрещен. E380 - Цитраты аммония - Может влиять на функцию печени. E385 - Этилендаминтетраацетат кальция-натрия - Запрещен в некоторых странах. Список эмульгаторов и стабилизаторов, вредных для здоровья E400 - Альгиновая кислота - Большие количества могут затруднять усвоение организмом некоторых питательных веществ. E401 - Альгинат натрия - См. 400. E402 - Альгинат калия - См. 400. E403 - Альгинат аммония - См. 400. E404 - Альгинат кальция - См. 400. E406 - Агар - См. 400. E413 - Трагакант камедь - Возможны аллергические реакции. E414 - Гуммиарабик - Возможны аллергические реакции. E416 - Карайи камедь - Возможны аллергические реакции. E420 - Сорбит - запрещен для использования в продуктах детского питания, может вызывать расстройство желудка. E421 - Маннит - Возможны аллергические реакции, может вызывать тошноту, рвоту, диарею. E422 - Глицерин - Большие количества могут вызывать головные боли, жажду, тошноту, высокий уровень сахара в крови. E432 - Полиоксиэтилен (20) - В некоторых странах запрещен. E433 - Полиоксиэтилен (80) - Может увеличивать усвоение организмом жиров. E434 - Полиоксиэтилен (40) - В некоторых странах запрещен. E435 - Полиоксиэтилен (60) - См. 433. E436 - Полиоксиэтилен (65) - См. 433. E440(a) - Пектины - Большое количество могут вызывать скопление газов и дискомфорт в кишечнике. E450 - Пирофосфаты - Передозировка вызывает нарушение кальциево-фосфорнного баланса. E461 - Метилцеллюлоза - Может вызывать излишние газообразование. E463 - Гидроксипропилцеллюлоза - В некоторых странах запрещена. E470 - Соли жирных кислот - В некоторых странах запрещены. E474 - Сахароглицериды - В некоторых странах запрещен. E483 - Стеарилтартрат - В некоторых странах запрещен. E492 - Сорбитан тристеарат - Может увеличивать усвоение организмом жиров. E493 - Сорбитан монолаурат - В некоторых странах запрещен. E494 - Сорбитан моноолеат - В некоторых странах запрещен. E495 - Сорбитан монопальмитат - В некоторых странах запрещен.
| 29.04.10 18:24
den-den-den-desna
•
Україна третя в світі за споживанням горілки Скрытый текст
Україна третя в світі за споживанням горілки За споживанням горілки Україна займає третю позицію у світі – після Росії та США, пише тижневик «Коментарі:», посилаючись на дані дослідження International Wine & Spirits Research. Видання зробило спробу накреслити портрет українця, оперуючи мовою цифр, у добірці досліджень «Хто такі українці з точки зору соціології і статистики». Щорічне споживання гіркої (не в пляшках, а в перерахунку на 100-відсотковий спирт) у РФ досягає 18 л, в Україні – 13 л на людину на рік (дані Business Analytica). Пива в натуральному вираженні (літрах) в Україні споживають майже в п’ять разів більше, ніж горілки, – 60 л на рік на людину. Однак через нижчий вміст етанолу його частка в структурі алкогольного ринку у відсотковому відношенні вдвічі менша (28% пива проти 60% горілки). Хліба в Україні їдять на 50–75% більше, ніж у Європі – понад 100 кг на рік на душу населення, пише тижневик, посилаючись на дані «Універсальної інвестиційної групи». Для порівняння: у Німеччині в середньому з’їдають 75 кг хліба на рік, Австрії – 78 кг, у Великій Британії – 38 кг. Соку за минулий рік українці випили до 18 л. Якщо порівнювати цю цифру з даними десятилітньої давнини, показник може здатися високим – у 1999 р. середньостатистичний українець випивав 2,5 л. Однак за споживання соків Україні ще дуже далеко до Європи й Росії, відзначають «Коментарі:». У середньому кожний європеєць випиває 30 л соку на рік. Так, у Фінляндії тільки апельсинового соку випивають щорічно по 18 л на людину. У Німеччині споживання соку становить 45 л/рік на людину. У Росії випивають 32–33 л соку на рік (дані 2008 року). Українці стали пити більше кави, пише тижневик. Щорічно українець випиває 0,9 кг кави і всього 0,4 кг чаю. Однак в чашках це співвідношення виглядає інакше – 250–300 чашок кави на людину і 750-900 чашок чаю на рік, пишуть «Коментарі:». Майже вісім з десяти чашок припадає на розчинну каву. Причому, якщо на початку 1990-х років співвідношення кави до чаю було 1:10, то зараз різниця скоротилася до 1:3. На фото: Не здолали зброєю - винищують отрутою Фото: halbot.ru Довідка «Високого Валу» 13 літрів спирту на душу населення на рік – споживання у перерахунку на чистий етанол на кожного, включаючи немовлят, дошкільнят, засуджених у в'язницях, військовослужбовців строкової служби та людей, що повністю відмовилися від алкоголю. Етанол (етиловий спирт, винний спирт, алкоголь) – наркотик, протоплазматична отрута; головна дієва складова алкогольних напоїв, які зазвичай виготовляються збродженням здатних до ферментації вуглеводів. Хімічна формула: С2Н5ОН або CH3-CH2-OH. Згідно з ГОСТ 18300-72: «Этиловый спирт – легковоспламеняющаяся, бесцветная жидкость с характерным запахом, относится к сильнодействующим накотикам, вызывающим сначала возбуждение, а затем паралич нервной системы.» З якими продуктами українці можуть наїстися ГМО Лабораторії Держспоживстандарту України в 2009 році провели 4697 досліджень зразків продовольчої сировини і харчових продуктів. З них у 254 зразках виявлено зміст генно-модифікованих організмів (ГМО). Це становить 5,4% від загальної кількості перевірених зразків. Про це повідомляє прес-служба Держспоживстандарту. Зазначається, що у 122 зразках виявлено зміст ГМО понад 0,9%, зокрема, у хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м`ясних і ковбасних виробах, м`ясних напівфабрикатах, молочній продукції тощо. У першому кварталі 2010 року проведено 5337 досліджень (зокрема у березні – 2756) зразків продовольчої сировини і харчових продуктів. З них у 263 зразках (у березні – 185) виявлено зміст ГМО. Це становить 4,9% (у березні – 6,7%) від загальної кількості перевірених зразків. Зокрема, у 103 зразках виявлено зміст ГМО понад 0,9%, в тому числі, у консервах, кетчупах, майонезах, соусах, борошні, крупах і інших продуктах. http://val.ua/
| 30.04.10 16:17
den-den-den-desna
•
http://val.ua/politics/ukraine/205157.html 12.05.10 21:16
den-den-den-desna
•
ничего удивительного в этом опросе нет. Мне кажется что цифры еще немного занижены. Просто есть украинская "МАССА" людей которые глубо похер на Украину, её историю, Великое будущее, и прошлое. Никто не просит от них активной какой-то позиции, просто пускай думают адекватно, а не ведутся на быдло-прийомы пАлитиков и их быдло-окружения. "Палитики" - как минимум 400 рыл, которые имеют огромные зарплаты + льготы и т.д., не думают об государстве, народе, будущем. Дорвавшись до власти гребут и не краснеют, пиз*ят - их не мучает угрызение совести. Вообщем эту тему можно говорить долго и скучно, а просто надо хотя бы не вестись на подачки этих дебилов и иметь свою точку зрения. А когда таких людей станет намного больше половины (хотя бы)) - это станет настоящей силой УКРАИНСТВА, подвигнет к "смене" властей и их апрычников. 13.05.10 09:32
Zaratustra
•
Акція "Збудуй кораблик Януковичу" Скрытый текст
Майже дві сотні студентів та предстваників громадських організацій розклали перед будівлею облдержадміністрації паперові кораблики. У такий спосіб вони протестували проти продовження розміщення Чорноморського флоту Росії у Криму та проти міністра освіти Дмитра Табачника. Під стінами ОДА учасники акції розгорнули український стяг та зачитали статті Конституції України, які на їхню думку, постійно порушує влада. Схожі акції протесту молод обіцяє проводити й надалі. Джерело - 5 канал Україна вирвалася у лідери за числом нелегальних мігрантів, спійманих на кордоні Новини Україна лідирує за числом нелегальних мігрантів, затриманих на польському кордоні. Таку статистику за 2009 рік оприлюднило агентство Євросоюзу з координації політики на кордонах Frontex. Саме українських громадян найбільше серед повернених із ЄС за угодою про реадмісію. «Громадянам України найчастіше відмовляють і у в'їзді на територію Євросоюзу. У 2009 році було відмовлено 19 тис. українців, і 95% усіх відмов – на польському кордоні, - повідомила прес-секретар Ізабелла Купер.– Відмовляють внаслідок відсутності візи або посвідки на проживання, документів, які підтверджують мету в'їзду, або коштів, достатніх для перебування у ЄС». Дані Frontex підтвердив директор управління у справах іноземців Головної комендатури прикордонної служби Польщі Анджей Пилешкевич. За його словами, тільки у 2009 році за спробу перетину кордону з порушенням правил було затримано 308 українців, тоді як із Росії – 48 чоловік, із Молдавії – 15, із Білорусії – 6. «Я розумію спроби українців потрапити до нас в країну – в Польщі зарплати вище. І я не проти, щоб українці тут працювали, але головне, щоб це було легально», - заявив пан Пилешкевич. За даними Міністерства праці і соціальної політики Польщі, середня зарплата в країні складає 3,3 тис. злотих, з урахуванням оподаткування – 2,4-2,6 тис. злотих (6,4-7 тис. грн). Саме тому, на думку Анджея Пилешкевича, нелегальні мігранти їдуть до Польщі працевлаштуватися або використовують цю країну як транзитну по дорозі до Західної Європи. В той же час Україна лідирує за кількістю легально працевлаштованих у Польщі громадян. За інформацією головної комендатури прикордонної служби, тільки в II півріччі 2009 року їх налічувалося майже 19,2 тис. чоловік (зростання на 100% у порівнянні з січнем-червнем 2009 року). Тим часом директор Всеукраїнської профспілки працюючих мігрантів в Україні і за її межами Сергій Олійник вважає Польщу однією із найменш привабливих країн для українських мігрантів. «Найблагополучніша країна для мігрантів із України – Ірландія, - говорить він.– Там можна заробити до 1000 євро на тиждень. А найневдаліша – Польща, де зарплата складає всього $400-450 на місяць, а на повсякденні потреби витрачати доводиться багато, та і ставлення до мігрантів не найкраще». Олійник упевнений, що основною причиною, з якої українці залишають країну, є безробіття. Згідно з наявною у профспілці статистикою, у 2007 році з України легально емігрували 65 тис. чоловік, у 2008-му – 72 тис., а в 2009-му – 80 тис. Боротися з масовим відтоком громадян можна шляхом створення в країні нових робочих місць, вважає Сергій Олійник, пише «Комерсант-Україна». Заступник голови комітету Верховної Ради з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Іван Попеску (Партія регіонів) запевнив, що Кабінет міністрів активно вирішує цю проблему: «Необхідна двостороння угода між Україною і ЄС про скасування візового режиму, яка сприятиме легалізації мігрантів. Усередині країни потрібно поліпшити економічну ситуацію, щоб у нас запрацювали підприємства, люди мали роботу і не було необхідності виїжджати на заробітки». Джерело - ua.for-ua
| 16.05.10 09:45
den-den-den-desna
•
Робітничий бунт в Междуреченську Скрытый текст
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pmwvgrdyRCY&hl=ru_RU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pmwvgrdyRCY&hl=ru_RU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Сьогодні в Междуреченске після мітингу шахтарі вирішили перекрити рух на залізничній станції "Міська". З дев'ятої години вечора тут зібралися гірники разом дружинами та дітьми і розташувалися на рейках. 23:00 Ближче до до них приїхав мер Междуреченска Сергій Щербаков. Він запропонував усім розійтися по домівках і там дочекатися до завтра. А вранці приїде губернатор Аман Тулєєв і поговорить з ними. - Ми будемо чекати його тут! - Відповіли гірники. Кількість обурених шахтарів зростала. Деякі, щоб не замерзнути стали розводити багаття. Через годину Щербаков повернувся з тією ж пропозицією. Тим часом до шахтарів впритул підійшов ОМОН і почав витісняти людей з залізничних шляхів за допомогою щитів. Шахтарі, зрозумівши, що здають позиції, почали кидати в них камінням. Зараз, за словами очевидців, відбувається зіткнення між ворогуючими сторонами "Комсомолка» стежить за розвитком подій. <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YO3mfr4uGQI&hl=ru_RU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YO3mfr4uGQI&hl=ru_RU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> Нагадаємо, що в ніч з 8 на 9 травня на шахті "Распадской» прогримів вибух, загинуло 66 гірників і ще 24 людини в шахті знаходяться. Це стало приводом для проведення 14 травня мітингу в Междуреченске, на якому зібралося близько трьох тисяч чоловік. http://www.reactor.org.ua/
| 16.05.10 09:45
den-den-den-desna
•
http://val.ua/politics/ukraine/205252.html 17.05.10 22:20
den-den-den-desna
|